Privacy Policy

 

English 

 

This is the Privacy Policy of NADI HEALTHTECH BERHAD (Company No.: 202001042845 (1399166-X)), its affiliates and subsidiaries (collectively “Nadi”). At Nadi, we strive to protect the confidentiality of personal information of our stakeholders (including customers, subscribers, service providers (including but not limited to doctors, pharmacists, nurses, ambulance service providers, personal trainers, nutritionists, dieticians, meditation gurus, teachers, nannies) and other individuals who entrusted us with information) (“Stakeholders”). Recognising the confidentiality and integrity of your personal information, we are committed to act with probity in protecting the privacy of our Stakeholders in accordance with the Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA 2010”). In view thereof, this privacy policy is formulated in accordance with PDPA 2010 which describes how your personal information (“Personal Data”) is collected, processed and disclosed (“Policy”) by Nadi. 

 

Personal Data” includes information in respect of commercial transactions which identifies or locates an individual, or is capable of doing so. Examples of Personal Data include name, identity card number, images, nationality, address, e-mail address, telephone number, marital status, occupation, bank account number, credit card details, images, race, birth date, weight, height and any other relevant information that can be used to identify you. “Personal Data” in this context also includes sensitive personal data such as physical, mental health conditions (such as allergies, symptoms, medical records, history and other relevant health traits) and religious beliefs.

By interacting with us via Nadi’s website (“Website”) or mobile application (“App”) (collectively, “Platform”), submitting information to us, agreeing to be our partner(s), subscribing as a member of the Platform, purchasing the product(s) listed in the Platform, or subscribing or using the service(s) available in the Platform, you agree and consent to us, as well as service providers for collecting, processing and disclosing your Personal Data in the manner set forth in this Policy. Nonetheless, we wish to highlight that our service providers (such as doctors, pharmacists, nurses, ambulance service providers, personal trainers, nutritionists, dieticians, meditation gurus, teachers, and nannies) may have different privacy standards regarding the use of your Personal Data. Hence, the processing of your Personal Data is also subject to such service providers’ privacy standard (if any).

 

Collection of Personal Data

 

We may collect your Personal Data from a variety of sources such as:

 

  • personal data submitted for us to assess the eligibility to list your services in the Platform;
  • personal data submitted during the course of using the Website or the App;
  • personal data submitted to us directly through the Website or the App when you complete user profile or subscribe to the service(s) listed in the Platform;
  • personal data collected during the provision of the service(s); 
  • personal data submitted through other modes of contact namely telephone, letters, fax, face to face meetings or e-mail;
  • personal data collected through your participation in our customer satisfaction surveys, when you respond to communications from Nadi or when you participated in questionnaires, contest or events organised by Nadi;
  • personal data provided by you through our social media pages in form of queries, messages or comments; 
  • personal data collected from any third party which are consented by you including but not limited to referral program;
  • personal data collected from credit bureau reports and credit reporting agencies pertaining to your credit worthiness; and
  • personal data collected from publicly available sources.

 

Should you provide us with any Personal Data relating to a third party, you represent to us that you have notified the third party of the terms of this Policy and obtained his or her consent. In the event the Personal Data of a minor is submitted to Nadi through the Website or the App, you hereby consent to the processing of the minor’s Personal Data and agree to be bound by this Policy. 

 

Purposes of Collection

 

The Personal Data are collected, processed and/or disclosed for amongst others the following purposes:

 

  • providing you with your requested services such as to assess your eligibility to be listed as our partner or service provider in the Platform;
  • providing you with your requested products and/or services such as booking of medical appointment in clinic, providing house call services, providing video consultation, booking of ambulance, purchasing and delivery of medications, providing nutritionist or dietician consultations, and other services as may be requested from time to time;
  • responding, processing and handling your queries, feedbacks, suggestions and/or disputes;
  • providing customer supports including investigate and address concerns, monitor and improve our customer support responses and providing updates in relation to the status of the disputes;
  • verifying your identity, processing payments as well as managing our administrative and business operations;
  • managing the security of our premises, facilities and technology infrastructure;
  • providing updates and other communications on developments relating to amongst others healthcare, children development, community services, enrichment classes in Malaysia;
  • providing updates on products and services which might be of interest to you and to inform you about Nadi’s current and latest products and/or services;
  • conducting research, surveys and trend analysis on subjects, such as product development, statistical, security and testing purposes;
  • understanding and analysing our sales as well as your needs and preferences; 
  • improving our services and communications to you;
  • auditing and risk management purpose; and
  • complying with applicable laws and regulations, codes of practice, guidelines, policies, procedures, regulatory requirements and directions issued by relevant authorities.


 

 

 

Disclosure of Personal Data

 

In furtherance to the purposes for collection of your Personal Data, we may disclose your Personal Data, in accordance with all applicable laws, regulations and industry standards to the following parties:

 

  • If you are our partner, your Personal Data will be disclosed and shared with our members or subscribers;
  • If you are a member or subscriber, your Personal Data will be disclosed and shared with our service provider such as doctors, pharmacists, nurses, ambulance service providers, personal trainers, nutritionists, dieticians, meditation gurus, teachers, nannies, other members or subscribers, or other third party service providers such as ride-hailing partners in fulfilling your request;
  • Your Personal Data will also be shared to:

(a)      our agents, contractors or third-party service providers who provide amongst others operational or administrative services, such as courier services, telecommunications, information technology, payment, storage services, delivery services and marketing partners;

(b)      professional advisors and external auditors, such as legal advisors, financial advisors and consultants;

(c)      to any governmental and relevant authorities to the extent necessary to comply with any laws, regulations, rules, directions, guidelines and other similar requirements; and

(d)      any other party to whom you authorise us to disclose your Personal Data.

 

Consequence of Non-Provision of Personal Data

 

Provision of your Personal Data to Nadi is voluntary in nature. However, in the event the Personal Data submitted to us is insufficient or unsatisfactory, your application or request for the purposes mentioned above may not be accepted or acted upon. 

 

Storage and Retention of Personal Data

 

Your Personal Data shall be stored either in hard copies in our offices or in servers located in Singapore. We may also transfer your Personal Data to third party service providers located outside Malaysia. 

 

All Personal Data in our possession will be retained by us as long as necessary for the fulfilment of the purposes stated above or is required to satisfy any legal regulatory or accounting requirements.

 

Protection of Personal Data

 

We shall take reasonable organisational and technical measures to ensure that your Personal Data in our possession is protected from being lost, used or unauthorised accessed. The disclosures of your Personal Data to our employees are strictly on need-to-know basis. Notwithstanding the above, we wish to emphasise that the transmission of data via internet may not be completely secure. Whilst we strive to protect the confidentiality and security of your Personal Data, we are unable to guarantee the security of your Personal Data transmitted through any online means. As such, all transmission of Personal Data shall remain solely at your own risk. 

 

Right to Access and Correct Personal Data

 

If you wish to obtain information about your Personal Data stored by us, you may submit your request for accessing to the Personal Data. In this regard, please contact us in writing at the contact details provided below. Should you have any queries, objections or complaints about the processing of your Personal Data or if you wish to withdraw consent which you have provided voluntarily, please contact us in writing at the contact details provided below.

 

Please note that we shall have the right to refuse your request to access and/or make any correction to your Personal Data for the reasons permitted under the PDPA 2010 and fees may be imposed for the access of your Personal Data.

 

Changes to Privacy Policy

 

We reserve the right to amend this Policy from time to time without prior notice. Any changes to the Policy will be uploaded onto our website and therefore, we encourage you to check/visit our website from time to time to keep abreast with the latest amendments.

 

In the event of conflict between the English and Bahasa Melayu versions of this Policy, the English version of this Policy shall prevail.

 

Contact Information

 

Should you have any queries about this Policy, please do not hesitate to contact us at  hello@nadihealth.com

 


 

 

Dasar Privasi 

 

Bahasa Malaysia

 

Ini merupakan dasar privasi NADI HEALTHTECH BERHAD (No. Syarikat: 202001042845 (1399166-X)), syarikat gabungan dan subsidiarinya (secara kolektif “Nadi”). Di Nadi, kami berusaha untuk melindungi kerahsiaan maklumat peribadi pihak berkepentingan kami (termasuk pelanggan, penyumbang, penyedia perkhidmatan (termasuk tetapi tidak terhad kepada doktor, ahli farmasi, jururawat, penyedia perkhidmatan ambulans, pelatih peribadi, pakar pemakanan, pakar diet, guru meditasi, guru, pengasuh dan individu-individu lain yang mempercayai kami dengan maklumat-maklumat) (“Pihak Berkepentingan”). Kami adalah komited untuk bertindak dengan integriti dalam melindungi privasi Pihak Berkepentingan kami selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“PDPA 2010”). Oleh yang demikian, dasar privasi ini dideraf selaras dengan PDPA 2010 yang menjelaskan bagaimana maklumat peribadi anda (“Data Peribadi”) dikumpul, diproses dan didedah (“Dasar”) oleh Nadi.

 

Data Peribadi” termasuk maklumat-maklumat berkenaan dengan transaksi komersial yang mengenal pasti atau mengesan seseorang individu, atau berupaya untuk berbuat sedemikian. Contoh-contoh Data Peribadi termasuk nama, nombor kad pengenalan, imej, kewarganegaraan, alamat, alamat e-mel, nombor telefon, status perkahwinan, pekerjaan, nombor akaun bank, butiran kad kredit, gambar, bangsa, tarikh lahir, berat badan, tinggi badan dan lain-lain maklumat berkaitan yang boleh digunakan untuk mengenal pasti anda. "Data Peribadi" dalam konteks ini juga termasuk data peribadi sensitif seperti keadaan fizikal, kesihatan mental (seperti alergi, gejala, rekod perubatan, sejarah dan ciri-ciri kesihatan yang berkaitan) dan kepercayaan agama.

 

Dengan berinteraksi dengan kami melalui laman web Nadi ("Laman Web") atau aplikasi mudah alih ("Aplikasi") (secara kolektif, "Platform"), menghantar maklumat-maklumat kepada kami, bersetuju untuk menjadi penyedia perkhidmatan kami, berlangganan sebagai ahli Platform, membeli produk yang disenaraikan di Platform, atau melanggan atau menggunakan perkhidmatan yang tersedia di Platform, anda bersetuju kepada kami, serta penyedia perkhidmatan kami untuk mengumpul, memproses dan mendedah Data Peribadi anda dengan cara yang dinyatakan dalam Dasar ini. Walaubagaimanapun, kami ingin menegaskan bahawa penyedia perkhidmatan kami (seperti doktor, ahli farmasi, jururawat, penyedia perkhidmatan ambulans, pelatih peribadi, pakar pemakanan, pakar diet, guru meditasi, guru, pengasuh) mungkin mempunyai piawaian privasi yang berbeza mengenai penggunaan Data Peribadi anda. Oleh itu, pemprosesan Data Peribadi anda juga tertakluk pada piawaian privasi penyedia perkhidmatan tersebut (jika ada).

 

Pengumpulan Data Peribadi

 

Kami mengumpul Data Peribadi anda daripada pelbagai sumber-sumber seperti yang berikut:

 

  • data peribadi yang dibekalkan kepada kami untuk menilai kelayakan untuk menyenaraikan perkhidmatan-perkhidmatan anda di Platform;
  • data peribadi yang dibekalkan kepada kami semasa menggunakan Laman Web atau Aplikasi;
  • data peribadi yang dibekalkan kepada kami secara langsung melalui Laman Web atau Aplikasi apabila anda melengkapkan profil pengguna atau melanggan perkhidmatan- perkhidmatan yang disenaraikan dalam Platform;
  • data peribadi yang dikumpul semasa perkhidmatan diberikan;
  • data peribadi yang dibekalkan melalui kaedah hubungan lain iaitu telefon, surat, faks, pertemuan tatap muka atau e-mel;
  • data peribadi yang dikumpul melalui penyertaan anda dalam kaji selidik kepuasan pelanggan atau apabila anda menjawab sebarang perhubungan daripada Nadi atau ketika anda mengambil bahagian dalam soal selidik, pertandingan atau acara yang dianjurkan oleh Nadi;
  • data peribadi yang dibekalkan oleh anda melalui Laman Web atau Applikasi atau laman media sosial kami dalam bentuk persoalan, mesej atau komen;
  • data peribadi yang dikumpul melalui pihak ketiga yang dibenarkan oleh anda tetapi tidak terhad kepada program rujukan;
  • data peribadi yang dikumpul daripada laporan biro kredit dan agensi-agensi pelaporan kredit yang menunjukkan kelayakan kredit anda; dan
  • data peribadi yang dikumpul daripada sumber awam.

 

Sekiranya anda memberikan kepada kami apa-apa data peribadi yang berkaitan dengan pihak ketiga, anda mengesahkan kepada kami bahawa anda telah memaklumkan kepada pihak ketiga tentang terma-terma Dasar ini dan telah memperoleh persetujuannya. Sekiranya Data Peribadi anak di bawah umur diserahkan kepada Nadi melalui Laman Web atau Aplikasi, anda dengan ini bersetuju untuk kami memproses Data Peribadi anak di bawah umur dan bersetuju untuk terikat dengan Dasar ini.

 

Tujuan-Tujuan Pengumpulan

 

Data Peribadi anda adalah dikumpul, diproses dan/atau didedahkan bagi tujuan-tujuan yang berikut:

 

  • membekalkan anda dengan perkhidmatan yang diminta oleh anda seperti menilai kelayakan anda untuk disenaraikan sebagai penyedia perkhidmatan kami di Platform;
  • membekalkan anda dengan produk dan/atau perkhidmatan yang diminta oleh anda seperti membuat tempahan temu janji perubatan di klinik, menyediakan perkhidmatan panggilan rumah, mengadakan konsultasi video, membuat tempahan ambulans, membeli dan menghantar ubat-ubatan, memberikan konsultasi pakar pemakanan atau pakar diet, dan perkhidmatan lain yang mungkin diminta  oleh anda dari semasa ke semasa;
  • bertindak balas, memproses dan mengendalikan pertanyaan, maklum balas, cadangan dan/atau pertikaian anda;
  • menyediakan sokongan pelanggan termasuk menyiasat dan mengatasi masalah, memantau dan meningkatkan respons sokongan pelanggan kami dan memberikan maklumat terkini berkaitan dengan status pertikaian;
  • mengesahkan identiti anda, memproses bayaran anda dan juga untuk urusan operasi pentadbiran dan perniagaan kami;
  • menguruskan keselamatan premis kami, kemudahan dan infrastruktur teknologi;
  • membekalkan maklumat terkini dan komunikasi lain tentang perkembangan yang berkaitan dengan industri penjagaan kesihatan, perkembangan kanak-kanak, khidmat masyarakat, program pengayaan diri di Malaysia;
  • membekalkan maklumat produk-produk dan perkhidmatan terkini yang anda mungkin berminat dan memaklumkan kepada anda tentang produk-produk dan/atau perkhidmatan terkini yang ditawarkan oleh Nadi;
  • menjalankan penyelidikan, kaji selidik dan analisis trend terhadap tajuk-tajuk seperti perkembangan produk, statistik, keselamatan dan bagi tujuan percubaan;
  • memahami dan menganalisis jualan kami serta keperluan dan keutamaan anda;
  • meningkatkan mutu perkhidmatan dan komunikasi kami kepada anda;
  • pengauditan dan bagi tujuan pengurusan risiko; dan
  • mematuhi kehendak undang-undang dan peraturan-peraturan, kod amalan, garis panduan, dasar, prosedur, keperluan peraturan dan arahan yang dikeluarkan oleh pihak berkuasa yang berkaitan.

 

Pendedahan Data Peribadi

 

Selaras dengan tujuan-tujuan pengumpulan Data Peribadi, kami akan mendedahkan Data Peribadi anda menurut undang-undang, peraturan-peraturan dan piawaian industri kepada pihak-pihak berikut:

 

  • Sekiranya anda adalah penyedia perkhidmatan kami, Data Peribadi anda akan didedahkan dan dikongsi dengan ahli kami;
  • Sekiranya anda adalah ahli kami, Data Peribadi anda akan didedahkan dan dikongsi dengan penyedia perkhidmatan seperti doktor, ahli farmasi, jururawat, penyedia perkhidmatan ambulans, jurulatih peribadi, pakar pemakanan, pakar diet, guru meditasi, guru, pengasuh, ahli atau pelanggan lain, atau penyedia perkhidmatan pihak ketiga lain seperti rakan kongsi ride-hailing dalam memenuhi permintaan anda;
  • Data Peribadi anda juga akan dikongsi kepada:

(a)      ejen, kontraktor atau pembekal perkhidmatan pihak ketiga yang menyediakan perkhidmatan operasi atau pentadbiran, seperti perkhidmatan kurier, telekomunikasi, teknologi maklumat, pembayaran dan penyimpanan;

(b)      penasihat profesional dan juruaudit luaran seperti penasihat undang-undang, penasihat kewangan dan perunding-perunding;

(c)      mana-mana kerajaan dan pihak berkuasa yang berkaitan setakat yang perlu untuk mematuhi kehendak undang-undang, peraturan-peraturan, kaedah, arahan, garis panduan dan keperluan lain yang seumpamanya; dan 

(d)      mana-mana pihak yang anda benarkan untuk membolehkan kami mendedahkan Data Peribadi anda kepadanya.

 

Akibat Kegagalan Membekalkan Data Peribadi

 

Data Peribadi yang dibekalkan kepada Nadi adalah secara sukarela. Sekiranya Data Peribadi yang dibekalkan kepada kami adalah tidak mencukupi atau tidak memuaskan, permohonan atau permintaan anda untuk tujuan-tujuan seperti yang dinyatakan di atas mungkin tidak akan diterima atau kami tidak akan bertindak, melayan permohonan atau melayan permintaan tersebut.


 

 

 

Penyimpanan Data Peribadi

 

Data Peribadi anda akan disimpan dalam bentuk salinan cetak di pejabat kami atau rangkaian yang terletak di Singapore. Kami juga mungkin akan memindahkan Data Peribadi anda kepada pembekal perkhidmatan pihak ketiga yang terletak di luar Malaysia.

 

Kesemua Data Peribadi di dalam milikan kami akan disimpan oleh kami selagi perlu untuk memenuhi tujuan-tujuan yang dinyatakan di atas atau untuk mematuhi peruntukan undang-undang atau perakaunan.

 

Perlindungan Data Peribadi

 

Kami akan mengambil langkah-langkah organisasi dan teknikal yang wajar untuk memastikan bahawa Data Peribadi anda yang dalam pemilikan kami  dilindungi daripada hilang, digunakan atau diakses tanpa kebenaran. Pendedahan Data Peribadi anda kepada pekerja-pekerja kami adalah berdasarkan keperluan yang perlu diketahui sahaja. Walau bagaimanapun, kami ingin menegaskan bahawa penghantaran data melalui internet mungkin tidak selamat sepenuhnya. Walaupun kami berusaha untuk melindungi kerahsiaan dan keselamatan Data Peribadi anda, kami tidak dapat menjamin keselamatan Data Peribadi anda yang dihantar melalui kaedah-kaedah dalam talian. Oleh itu, kesemua risiko penghantaran Data Peribadi akan ditanggung sepenuhnya oleh anda sendiri.

 

Hak Untuk Mengakses and Membetulkan Data Peribadi

 

Sekiranya anda ingin mendapatkan maklumat tentang Data Peribadi anda yang disimpan oleh kami, anda boleh menghantar permintaan anda untuk mengakses Data Peribadi secara bertulis kepada kami. Sila hubungi kami di maklumat perhubungan seperti di bawah. Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan, bantahan atau aduan tentang pemprosesan Data Peribadi anda atau anda ingin menarik balik kebenaran yang telah diberikan secara suka rela, sila hubungi kami secara bertulis di maklumat perhubungan seperti di bawah. 

 

Sila ambil perhatian bahawa kami mempunyai hak untuk menolak permintaan anda untuk mengakses dan/atau membuat sebarang pembetulan terhadap Data Peribadi anda sebagaimana yang diperuntukkan di dalam PDPA 2010 dan bayaran untuk mengakses Data Peribadi anda mungkin akan dikenakan.

 

Perubahan kepada Dasar Privasi

 

Kami merizabkan hak kami untuk mengubah Dasar ini dari semasa ke semasa tanpa notis. Sebarang perubahan terhadap Dasar ini akan dimuatnaik di dalam Laman Web kami. Oleh itu, kami menggalakkan anda untuk menyemak/melawat Laman Web kami dari semasa ke semasa untuk mengetahui perubahan terkini yang telah dibuat terhadap Dasar ini.

 

Sekiranya terhadap sebarang percanggahan di dalam versi Bahasa Inggeris dan versi Bahasa Malaysia, versi Bahasa Inggeris akan diguna pakai.


 

 

 

Maklumat Perhubungan

 

Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan berkenaan Dasar ini, sila hubungi kami di hello@nadihealth.com.